Un maistru militar a fost găsit ÎMPUȘCAT în cap, la o unitate militară din Brașov. Medicii nu l-au mai putut salva

Publicat: 30 09. 2018, 12:44
Actualizat: 25 03. 2019, 20:33

„Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană

Astfel, a fost anunțat serviciul de ambulanță la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului și a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împușcare în zona tâmplei.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Brașov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

Potrivit sursei citate, maistrul militar Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit și avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 și în Ministerul Apărării Naționale din anul 1992.

Militarul nu avea misiuni în teatrele de operații, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt.

La nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Directorul Ambulanței Brașov, David Levi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că medicii nu au mai putut face nimic pentru acesta.

„Bărbatul a fost găsit împușcat în zona capului, iar leziunile au fost incompatibile cu viața. Noi am fost solicitați în jurul orei 10.00”, a declarat Levi.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 ani, era într-un birou, susțin surse judiciare.

Incidentul s-a petrecut la unitatea militară 01028.

Parchetul Militar Cluj, căruia îi este arondat Brașovul în acest caz, a declanșat o anchetă.

Prim-procurorul Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un procuror militar se află la fața locului împreună cu o echipă de cercetare.

„Este vorba despre un maistru militar de la o unitate militară din Brașov, este acolo un procuror militar care, împreună cu echipa care se constituie în astfel de cazuri, desfășoară activități de cercetare la fața locului”, a spus Siserman.