Un mecanic a murit după ce două locomotive s-au ciocnit frontal într-o stație CFR din România. Galerie FOTO

Publicat: 29 11. 2016, 16:17

Accidentul a avut loc marți după-amiază, în localitatea Bârsești, componentă a municipiului Târgu-Jiu.

Potrivit anchetatorilor, o locomotivă a intrat în coliziune frontală cu un alt vehicul staționat.

„Mecanicii făceau manevre de alipire a două locomotive, la garnitură și s-au ciocnit. Era câte o persoană în fiecare locomotivă. Una dintre acestea, în urma loviturilor, a decedat, iar cealaltă este rănită. La fața locului au fost trimise echipaje SMURD, de descarcerare și de stins incendii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul, întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„Era o garnitură de 20 de vagoane cu o locomotivă staționată, iar o altă locomotivă făcea manevre pentru a se cupla cu aceasta. Nu se știe din ce motive a venit cu viteză foarte mare și a intrat în coliziune cu locomotiva staționată. O persoană de 49 de ani a decedat, iar o perdoană de 53 de ani a fost rănită, cei doi fiind angajați ai CFR Marfă. Pe calea ferată respectivă nu circulă decât trenurile de marfă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, Andrei Lazăr.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis o anchetă în acest caz.

„S-a întâmplat la Stația CFR Bârsești. Două locomotive s-au ciocnit. Se pare că unul dintre conducători a murit, iar celălalt a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu. Am trimis o echipă formată din două persoane la fața locului. Este un accident în câmpul muncii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Romanescu, inspectorul-șef al ITM Gorj.

FOTO: www.gorj-domino.ro