Un nou tratament experimental, testat în Marea Britanie. Ce efecte are pe pacienții Covid

Publicat: 14 09. 2020, 20:56
Actualizat: 06 04. 2021, 15:54
Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca / Foto: Pixabay.com

Un nou tratament cu anticorpi monoclonali va fi să testat pe pacienţii Covid-19 în spitalele din Marea Britanie. Dacă va fi eficient, acesta duce la oprirea reproducerii virusului și la îmbunătățirea ratei de supraviețuire a pacienților, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Anticorpii vor fi administraţi la 2.000 de persoane

Anticorpii de laborator vor fi administraţi la 2.000 de persoane pentru a vedea dacă sunt eficienţi. Pacienţii vor începe să primească noile medicamente în următoarele câteva săptămâni, iar rezultatele vor fi comparate cu alţi pacienţi cărora nu li s-au administrat anticorpi.

„Există o mulţime de motive întemeiate pentru a crede că ar putea fi eficient – oprirea reproducerii virusului, oprirea virusului de a provoca daune, îmbunătăţirea supravieţuirii pacienţilor,” a spus profesorul Martin Landray de la Universitatea din Oxord, co-conducătorul procesului de recuperare, relatează The Guardian.

Cercetătorii din Costa Rica vor începe studiile unui tratament ieftin bazat pe anticorpi luați de la cai injectați cu SARS-Cov-2

Cercetătorii din Costa Rica urmează să înceapă studiile unui tratament ieftin pentru coronavirus, bazat pe anticorpi luați de la cai injectați cu SARS-Cov-2, virusul care cauzează COVID-19, potrivit oamenilor de știință.

Sânge extras de la cai pentru producerea tratamentului împotriva coronavirusului

Dezvoltat de Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universității din Costa Rica, tratamentul urmează să fie testat pe 26 de pacienți începând cu jumătatea lunii septembrie, a declarat pentru Reuters, Roman Macaya, președintele Fondului de securitate socială care administrează centrele de sănătate publică.

Autoritățile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul pe scară mai largă în spitale, dacă rezultatele studiului de fază 2 sunt încurajatoare. Există 471 pacienți internați cu coronavirus spitalizați în Costa Rica.

„Suntem mândri să știm că acest produs va salva vieți până când vaccinul va ajunge la populație”, a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la ICP.