Un orădean, implicat într-un furt în valoare de 2 milioane de euro, prins după opt luni de căutări

Publicat: 15 02. 2012, 10:38
Actualizat: 24 07. 2012, 03:28
Un orădean implicat în furtul unor piese electronice în valoare de 2 milioane de euro a fost prins de polițiștii orădeni și arestat, astăzi, de magistrații Judecătoriei Oradea.

 

Un orădean implicat în furtul unor piese electronice în valoare de 2 milioane de euro a fost prins de polițiștii orădeni și arestat, astăzi, de magistrații Judecătoriei Oradea.

Aurel Borz, 50 de ani, face parte dintr-o grupare care, în noaptea de 1 spre 2 martie a.c., a comis un furt la un depozit din zona industrială a municipiului Oradea, soldată cu un prejudiciu de 2 milioane de euro, a declarat pentru MEDIAFAX Călin Roman, procuror în cadrul Parchetului Oradea.

Potrivit investigațiilor făcute până în prezent, gruparea de hoți din care mai fac parte cel puțin cinci persoane, din Oradea, București și Constanța, a plănuit cu lux de amănunte jefuirea depozitului. În noaptea respectivă, Borz, care era angajat ca paznic, a modificat poziția camerelor de supraveghere pentru ca acestea să nu poată suprinde imagini din timpul jafului, după care și-a sunat complicii. Aceștia au intrat în curtea firmei cu două TIR-uri și au încărcat întreaga marfă din depozit cu ajutorul unor motostivuitoare. Mașinile au plecat apoi spre Constanța, pe rute ocolotoare, iar hoții, între care și paznicul firmei, și-au abandonat pe drum telefoanele mobile cu cartelele folosite în timpul jafului.

După opt luni de anchetă, procurorii și polițiștii orădeni au reușit să-l prindă pe fostul paznic Aurel Borz, care se ascundea într-un apartament din Constanța. Adus la Oradea, bărbatul a fost reținut luni pentru audieri și prezentat, marți, magistraților Judecătoriei Oradea, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui.

În declarația sa, Borz a recunoscut implicarea în furt, declarând că, după vânzarea mărfii furate, i s-au promis 100.000 de euro din încasări. Tot el a declarat magistraților că, în prima fază, grupul a încercat să negocieze cu patronul firmei orădene returnarea mărfii furate, în schimbul a 150.000 de euro, însă acesta ar fi refuzat.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro