Un pește-vâslă uriaș, cu o lungime de peste patru metri, descoperit pe o plajă din California

Publicat: 21 10. 2013, 17:39
Actualizat: 16 02. 2019, 07:36

Un pește-vâslă uriaș, supranumit „șarpe de mare”, cu o lungime de peste patru metri, a fost descoperit pe o plajă din California, vineri după-amiază, informează huffingtonpost.com.

Potrivit publicației citate, este pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână când un astfel de pește rar este descoperit pe o plajă din California.

De această dată, acel exemplar de pește-vâslă uriaș a fost găsit vineri după-amiază în localitatea Oceanside.

Potrivit cotidianului U-T San Diego, peștele avea o lungime de peste patru metri, iar cadavrul său eșuat pe plaja din Oceanside a atras o mulțime de curioși.

Poliția din Oceanside a contactat SeaWorld San Diego, The Scripps Research Institute și National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Un angajat al NOAA a recuperat cadavrul peștelui, pe care l-a tăiat în mai multe secțiuni care vor fi studiate ulterior.

Deși este foarte neobișnuit ca un astfel de pește – care trăiește în ape foarte adânci – să fie găsit în apropiere de țărm, un pasionat de scufundări acvatice a descoperit duminică, 13 octombrie, plutind în apa din apropiere de Catalina Island, cadavrul unui al doilea pește-vâslă uriaș, lung de 5,4 metri și a avut nevoie de ajutorul a 12 persoane pentru a-l aduce la țărm.

Potrivit Catalina Island Marine Institute, peștele-vâslă uriaș poate să ajungă la lungimi de peste 15 metri și sunt cei mai lungi pești osoși din lume.

Existența lor a stat la baza multor legende apărute de-a lungul istoriei despre celebrii „șerpi de mare”.