Un piroman din Galați, care a incendiat mai multe pubele, a fost prins

Publicat: 03 04. 2015, 18:30

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Bodan Cojocaru, a declarat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 66 de ani, care a fost identificat de polițiști ca fiind cel care vineri dimineață a incendiat mai multe pubele de gunoi din municipiul Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii au stabilit că bărbatul este un om al străzii, iar în prezent el riscă să stea între trei luni și doi ani după gratii pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Un număr de 15 tomberoane de gunoi, din material PVC, amplasate în diferite cartiere ale municipiului Galați, au fost incendiate vineri, la primele ore ale dimineții, în mod intenționat, locatarii din aceste zone solicitând intervenția pompierilor printr-o serie de peste 50 de apeluri la Serviciul de urgență 112.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat că pompierii au fost solicitați să intervină în decurs de numai câteva ore pentru stingerea acestor incendii de către locatarii din apropierea punctelor de colectare a deșeurilor deoarece oamenii se temeau că flăcările se vor propaga la mașinile parcate în imediata vecinătate a pubelelor. De altfel, flăcările acestora au degradat prin efect termic partea din față a unui autoturism.

„Echipajele de pompieri aproape că plecau de la un incendiu la altu”, a declarat Eugen Chiriță.

Totodată, Poliția din Galați a deschis o anchetă în acest caz, fiind întocmite două dosare penale pentru distrugere.