Un polițist a trecut cu autospeciala peste un bătrân care stătea întins pe un drum național

Publicat: 14 10. 2017, 17:27
Actualizat: 02 10. 2018, 17:19

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu, a declarat că evenimentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 20, pe Drumul Național 67 B, în comuna Grădiștea.

Potrivit reprezentanților IPJ Vâlcea, un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Bălcești, în timp ce conducea autospeciala aflată în misiune, a lovit un pieton, care se afla întins pe carosabil. Agentul a spus că nu a putut evita impactul, trecând peste bărbatul întins pe drumul național.

Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, fiind declanșată și o anchetă internă, la nivelul IPJ.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de Codul penal, iar la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta”, a declarat Gabriel Popescu.

El a adăugat că s-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei și a momentului în care a survenit decesul victimei, dacă se afla sub influența alcoolului și împrejurările în care aceasta a ajuns pe carosabil.