Un polițist din Slobozia i-a cerut unui șofer MITĂ ÎN BRÂNZĂ

Publicat: 24 04. 2012, 12:05
Actualizat: 14 05. 2012, 17:04

Un angajat al Poliției Locale din Slobozia a cerut unui șofer 200 de lei sau o sută de lei și brânză în valoare de o sută de lei, pentru a nu-l amenda după ce a parcat neregulamentar, acesta fiind arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea banii.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție transmis, luni, agenției MEDIAFAX, șoferul a sesizat anchetatorii cu privire la faptul că, în 19 aprilie, Ț.C., angajat al Poliției Locale a Municipiului Slobozia, i-a întocmit un proces-verbal cu avertisment pentru că a parcat neregulamentar, spunându-i însă că, dacă nu îi aduce 200 de lei sau o sută de lei și brânză în valoare de o sută de lei, îi va întocmi un alt proces-verbal prin care îl va sancționa contravențional cu amenda maximă de 700 de lei.

Cei doi au convenit să se întâlnească a doua zi, după ce șoferul i-a spus că nu are banii pretinși.

În urma denunțului, angajatul Poliției Locale a Municipiului Slobozia a fost prins, în 20 aprilie, în timp ce primea de la șofer cei 200 de lei ceruți.

Bărbatul a fost ulterior arestat preventiv pentru zece zile, fiind acuzat de luare de mită.

Activitățile procedurale în această cauză au fost efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Biroul Județean Anticorupție Ialomița, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.