Un preot ȘI-A DAT FOC în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Publicat: 25 11. 2018, 12:11
Actualizat: 26 03. 2019, 14:06
FOTO - Arhivă: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au declarat că bărbatul și-a scos geaca, sutana și și-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la Secția 17 de Poliție, unde a ajuns și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.

Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropierea lăcașului de cult, nu în incinta Catedralei Mântuirii Neamului.

Preotul este nemulțumit că reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului i-aut luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de circulație în anul 2015, potrivit presei locale.

„Am avut un accident rutier în 2015 în județul Constanța. Am fost parte vătămată,” povestește preotul. „Făptuitorul a decedat. Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși eram nevinovat. După care mi s-au cerut anumite foloase materiale ca să fiu repus în treaptă. Arhiepiscopia Tomisului mi-a transmis să plătesc ceva pentru Teodosie Ploieșteanu… Nu am vrut să plătesc, pentru că nu mi se pare normal și m-aș dezice de adevărul din mine, dacă aș face așa ceva. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură: mi s-a luat dreptul de a sluji în biserică.”

„Varianta dialogului este cea mai bună, dar un preot care ajunge în situația de a fi oprit de la slujire este cineva care a comis ceva ce-l împiedică să mai slujească. Nu toți oamenii, chiar dacă sunt preoți, reușesc să înțeleagă și să accepte că sunt vinovați de ceva. Dacă această persoană nu acceptă o sancțiune care i s-a dat, dacă se consideră nevinovată, poate să facă un demers către forul superior Sinodului Mitropolitan de la Constanța, are dreptul să facă acest lucru. A apela la astfel de metode de a atrage atenția asupra sa îl autodescalifică. Nu este firesc să comitem asemenea gesturi în fața unor oameni care au venit aici cu cele mai bune intenții, cu credință și cu respect pentru eroii României. Rămâne un gest regretabil care nu poate fi împiedicat de nimeni”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.