Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Un român arestat în SUA în timp ce încerca să angajeze un asasin plătit

Un român arestat în SUA în timp ce încerca să angajeze un asasin plătit
Românul de 42 de ani, Florentin Georgel Minescu, a fost arestat, joi, de polițiștii americani sub suspiciunea de instigare la omor premeditat, precizează Herald.net.

Românul de 42 de ani, Florentin Georgel Minescu, a fost arestat,joi, de polițiștii americani sub suspiciunea de instigare la omorpremeditat, precizează Herald.net. Florentin Georgel Minescu, caretrăiește în localitatea Sultan din statul Washington al StatelorUnite ale Americii, este acum cercetat în stare de arest,judecătorul care se ocupă de caz stabilind o cauțiune în valoare deun milion de dolari pentru eliberarea sa până la data procesului.Purtătorul de cuvânt al șerifului din comitatul Snohomish, RebeccaHover, a relatat că Florentin Georgel Minescu ar fi acționat ca unintermediar între un bărbat din orășelul Sultan și asasinul plătitpe care urma să îl angajeze. Țina ar fi fost soția bărbatului dinorășelul Sultan pe care acesta o voia moartă după ce aceasta îiintentase acțiune de divorț. Minescu s-ar fi înțeles cu bărbatulsă-i găsească un asasin plătit care să se ocupe de aceastătreabă.

Planul de asasinat, dejucat de polițiști

Planurile celor doi bărbați au fost aflate de un al treilea,care a alertat poliția. Astfel, polițiștii din Sultan s-au decissă-i întindă românului o capcană. Un detectiv sub acoperire a luatlegătura cu Florentin Georgel Minescu prezentându-se drept unasasin plătit, dispus să facă treaba care i s-ar propune. Minescu arefuzat, însă, să îl angajeze pe pretinsul asasin plătit,spunându-i că o asemenea treabă nu este „pentru copii”. Minescu arfi adăugat că găsise deja un „profesionist” care să ducă sarcina laîndeplinire, refuzând serviciile detectivului sub acoperire. Lainterogatoriile care au urmat după arestarea sa, Minescu a afirmatcă nu angajase niciun „profesionist”. Refuzase, însă, serviciiledetectivului sub acoperire pentru că i se păruse că vocea acestuiaeste aceea a unui adolescent (conversația a avut loc la telefon),lucru care nu i-a inspirat încredere.

Minescu a mărturisit, însă, că a fost contactat de un bărbat dinSultan care dorea uciderea fostei soții, cu care a avut un divorțgreu, în care au fost implicați și copiii. Detectivii cred căplanul a fost deconspirat la timp, iar viața femeii nu mai este înpericol, a mai relatat purtătorul de cuvânt al șerifului dincomitatul Snohomish, Rebecca Hover. Conform procurorilor careinstrumentează cazul, soția lui Minescu trăiește în Egipt, iarcopiii săi sunt în România. Ei au cerut, de asemenea, să fie retraspașaportul lui Minescu. (D.R.)

Inchide