Un șofer s-a oprit să bea apă de IZVOR, dar a ajuns în stare GRAVĂ la spital. Ce au găsit medicii în organismul bărbatului din Iași

Publicat: 26 07. 2018, 11:37

Medicii ieșeni au declareat că F.I., în vârstă de 56 de ani, un șofer din municipiul Iași, a fost transportat inițial de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„Pacientul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, având o saturație de 70% oxigen, fiind extrem de cianotic. Analizele făcute la unitatea medicală amintită au relevat că acesta avea gaze arteriale normale, dar saturația era tot de 70%, iar cianoza persista, astfel că a fost transferat de urgență la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași. Aici, el a declarat că a consumat cantități mari de apă de la izvoare aflate între localitățile Huși și Crasna”, a spus prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Conform acesteia, bărbatul a susținut că este șofer și, pe drum, s-a oprit pentru a bea apă de la izvoarele respective.

„Cu albastru de metilen a fost corectată saturația la 95%, tegumentele au revenit la normal, iar pacientul a rămas internat la Secția II Medicală Toxicologie, cu observația intoxicație cu nitriți”, a încheiat Diana Cimpoeșu.

foto: Hepta