Un tânăr a fost lovit în plin, iar o mașină de poliție care trecuse, nu a reacționat. Sindicaliștii Europol, după vizionarea imaginilor cu tânărul izbit: ”După ce trece autospeciala de poliție, persoanele de pe margine aruncă efectiv cu bolovani și alte obiecte în autoturismele”

Publicat: 15 08. 2020, 13:48

Europol a publicat pe Facebook un mesaj prin care prezintă un grup de tineri aruncă cu pietre și obiecte în autoturismele care circulau pe drumul public din zona respectivă. Potrivit video-ului, sunt suprinse trei momente importante: primul în care grupul aruncă cu obiecte în mașini, al doilea în care o mașînă intră în plin și lovește un tânăr, iar al treilea arată cum un echipaj de Poliție a trecut prin zona care tocmai patrulase cu câteva secunde înainte de momentul în care un tânăr a fost izbit de un autoturism, însă nu a intervenit în niciunul dintre incidente.

Imaginile s-au desfășurat în Murgeni, Vaslui.

Europol prezintă imaginile că fiind declanșate din cauza unui conflict etnic

”Bărbat lovit din plin cu un bolid! Toate aceste scene fac parte din conflictul deschis între familiile de romi din Murgeni. Sfidător este că, la câteva fracţiuni de secunde după ce trece autospeciala de poliţie, persoanele de pe margine aruncă efectiv cu bolovani şi alte obiecte în autoturismele care circulă pe drumul public”, au scris, vineri seară, pe Facebook sindicaliştii Europol.

Ba mai mult, Europol precizează că autoritatea Poliției este depășită de un astfel de incident

”Cum poate o patrulă de poliție să controleze 50 de persoane implicate în conflict”