Un tânăr de 17 ani a murit după ce s-a înecat în apele unui lac din Giurgiu

Publicat: 23 06. 2012, 20:19
Actualizat: 23 06. 2012, 20:19

Un tânăr de 17 de ani, din comuna giurgiuveană Slobozia, a murit, sâmbătă, după ce a dispărut în apele lacului din zona „Groapa de cenușă” a municipiului Giurgiu, fiind scos după o oră de către pompieri, încercările de resuscitare nedând niciun rezultat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, tânărul a mers, sâmbătă după-amiază, împreună cu mai mulți prieteni, să se distreze și, deși nu știa să înoate, a intrat într-un lac unde apa atinge și patru metri adâncime, transmite coerspondentul MEDIAFAX.

Pentru că tânărul nu a mai ieșit la suprafață, cei de pe mal au sunat la 112, adolescentul fiind scos la suprafață după o oră, însă cu toate eforturile medicilor de la ambulanță nu a mai putut fi salvat.

„Imediat ce prietenii săi cu care se afla la scăldat au sesizat că acesta nu a mai ieșit la suprafața apei, pompierii și medicii de la ambulanță au fost anunțați prin 112, iar la fața locului s-au deplasat lucrătorii ISU, cu o barcă pneumatică și căngi, care au început căutările. După aproape o oră, tânărul a fost reperat și recuperat, fiind adus pe mâa de către echipa de intervenție”, a declarat plutonierul major Iulian Chripuci, de la ISU Giurgiu.

„Groapa de cenușă” a fost cândva zonă de deversare a fostei CET Giurgiu, iar în acest moment este utilizată de localnici ca zonă de agrement.

Trupul neînsuflețit al băiatului de 17 ani a fost transportat la morga din Giurgiu pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor morții.