Un tânăr IT-ist din Cluj și-a uimit colegii când le-a spus că are o misiune specială. Sute de oameni îi mulțumesc acum

Redactor:
Mihai Schiau
Un tânăr IT-ist din Cluj și-a uimit colegii când le-a spus că are o misiune specială. Sute de oameni îi mulțumesc acum
Un tânăr din Cluj pe nume Radu Popescu, care lucrează în domeniul IT, a lansat un site de comerț online menit să ajute.

 „Eu lucrez în domeniul IT. Ideea mi-a venit în urmă cu aproximativ doi ani. Eu sunt implicat și am ajutat împreună cu colegii mei mai mulți oameni care aveau nevoie de ajutor. În acest fel am observat cât de mult au nevoie de ajutor unele persoane. De asemenea, bunica mea a fost prin spitale cu ceva probleme de sănătate și am reușit în acest fel să discut cu fel și fel de oameni și să văd câte lipsuri sunt. În viitor sper să avem cât mai multe magazine și organizații care să colaboreze cu noi”, își începe povestea Radu Popescu.

Tânărul clujean implicat în acțiuni caritabile din 2007 a lansat website-ul BuyAndHelp.ro care are scopul de a strânge donații pentru ONG-uri și alte cazuri umanitare propuse de utilizatori prin intermediul comerțului online și marketing-ului afiliat. Conceptul este unul unic în România, bazându-se pe parteneriate cu diferite magazine online care oferă comision intermediarilor, în acest caz BuyAndHelp.ro, comision ce va fi direcționat către cauze sociale. Vizitatorii donează achiziționând produse online, dar fără a plăti nimic în plus, scrie monitorulcj.ro.

Conform datelor oferite de Gpec.ro în 2014 numărul utilizatorilor de Internet din România a ajuns la 10 milioane. 23% dintre ei cumpără produse online în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro, iar în 2014 aceste tranzacții au generat comisioane afiliaților în valoare de 184 milioane lei. Combinația dintre comerțul online și marketing-ul afiliat poate genera comisioane consistente, iar intermediarul BuyAndHelp.ro le direcționează spre cazuri sociale. De exemplu, un vizitator cumpără un produs în valoare de 1000 lei de pe magazinul X prin intermediul BuyAndHelp.ro care va primi un comision de 2%. Magazinul X va transfera comisionul de 2% către platforma BuyAndHelp, adică 20 Ron, iar ulterior va fi donat către cauza pe care cumpărătorul vrea să o susțină.

„Am dezvoltat website-ul BuyAndHelp.ro pentru a extinde activitatea de sprijinire a categoriilor sociale defavorizate sau altor cazuri sociale propuse de vizitatori. Website-ul oferă oamenilor posibilitatea de a ajuta făcând cumpărături online, așadar nu există nici un efort adițional. Cei care cumpără produse / servicii online trebuie doar să o facă prin BuyAndHelp.ro”, spune Radu Popescu, inițiatorul proiectului.

Platforma reunește categorii variate de produse, de la cadouri, cărți, îmbrăcăminte, până la IT și asigurări prin cele peste 40 de magazine integrate. ONG-urile partenere spre care se pot direcționa donațiile momentan sunt: FRCCF, Simplon, Arca lui Noe, Dare to Dream și Help Smaranda, urmând ca în viitor să se integreze cauze adiționale, printr-un proces de selecție.

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide