Un TIR încărcat cu patru tone de hârtie a ars în totalitate, în apropiere de Vama Albița

Publicat: 18 08. 2012, 13:00
Actualizat: 06 02. 2016, 07:14

Un TIR înmatriculat în Republica Moldova, încărcat cu patru tone de role din hârtie pentru bucătărie, a ars în totalitate, sâmbătă dimineață, în apropiere de Vama Albița, după ce una dintre roțile autotrenului s-a blocat, provocând incendiul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, autotrenul a luat foc în timp ce circula pe drumul național DN 28 Iași – Huși, la aproximativ un kilometru de Punctul de Trecere a Frontierei Albița, în urma unei probleme apărute la sistemul de rulare al vagonului de transport marfă.

Practic, saboții uneia dintre roți au rămas blocați, provocând scânteile care au aprins întreaga încărcătură din TIR.
Conducătorul auto, un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 49 de ani, a oprit imediat autotrenul și, după ce a decuplat capul tractor, a sunat la numărul de urgență 112.

„În urma incendiului, întreaga încărcătură de patru tone de role pentru bucătărie a ars, având în vedere natura mărfii. Intervenția pompierilor a durat aproximativ trei ore, însă fără ca traficul rutier prin zonă să fie blocat”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Autotrenul înmatriculat în Republica Moldova circula din municipiul Iași spre Vama Albița, pe unde urma să iasă din țară în cursul dimineții de sâmbătă.