Un turist din China, aproape de a cădea de pe un pod de 100 de metri înălțime

Publicat: 11 05. 2021, 16:59
Actualizat: 11 05. 2021, 17:03
Un turist, aproape de a cădea de pe un pod de 100 de metri înălțime, în China / Sursă Foto: Captură Youtube

Un turist a rămas blocat pe un pod din sticlă, în nord-estul Chinei, după ce vântul a spulberat panourile transparente din jurul său, relatează The Guardian.

Bărbatul se afla pe podul de 100 de metri înălțime de pe muntele Piyan din orașul Longjing, când a fost surprinsde o rafală de vânt, a declarat departamentul local de turism.

Rafale de până la 150 km pe oră au distrus mai multe panouri de sticlă, imobilizând turistul până când a putut fi salvat de pompieri, polițiști și personalul silvic și turistic, peste o jumătate de oră mai târziu.

Bărbatul s-a agățat de pod

Fotografiile distribuite pe rețelele de socializare l-au arătat pe bărbatul agățat de partea inferioră a podului, înconjurat de găurile unde erau panourile de sticlă. Rapoartele mass-media de stat au fost vizualizate de peste 5,8 milioane de ori pe platforma de rețele sociale de microblogging a Chinei, Weibo.

Bărbatul ar fi scăpat nevătămat, dar a fost trimis la spital pentru evaluare și consiliere, a informat presa de stat.

Comentatorii de pe rețea au descris scenariul ca pe un „coșmar”. Unul dintre ei a spus: „Atât de multe poduri de sticlă au fost construite în ultimii ani… Sunt foarte populare printre turiști. Dar cum le putem valida siguranța?”

Podurile de sticlă sunt o atracție turistică populară în China.

Mass-media de stat a raportat că guvernele locale pregătesc ghiduri pentru a le limita construcția, inclusiv standarde tehnice și recomandări împotriva construirii în zonele care prezintă risc ridicat de activități seismice.

Vremea instabilă a lovit mai multe părți din China în ultimele zile, afectând călătoriile în scopuri turistice.

Videoclipurile distribuite online au arătat și alte poduri care se răsuceau și se roteau din cauza vântului puternic, iar luni după-amiaza autoritățile au avertizat cu privire la grindină, vânt și fulgere în Hubei.

Stațiunea Piyan Mountain a fost închisă în așteptarea investigației.