Universitatea din România care va da tablete studenților înscriși la distanță

Publicat: 11 07. 2014, 14:22
Actualizat: 03 02. 2019, 22:48

Prorectorul UBB, Marcel Pop, responsabil cu formarea continuă, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că tabletele le vor permite studenților accesul la platformele de comunicare și informare ale universității.

„Un număr de 11 facultăți ale UBB organizează la nivel licență și master cursuri la distanță, în română și maghiară. O noutate în ceea ce privește învățământul la distanță, ID, este faptul că toți studenții din anul I vor primi tablete care să le permită accesul la platformele de comunicare și informare ale UBB. Noi estimăm că vor fi circa 1.000 de studenți la ID, astfel că vor fi împărțite 1.000 de tablete achiziționate de universitate. Condiția pentru primirea acestor tablete este ca studentul respectiv să își finalizeze studiile universitare. Universitatea va asigura și servicii de mentenanță pentru tabletele respective”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, ar trebui ca 25 la sută din taxele încasate de universități să fie repartizate către învățământul la distanță.

UBB Cluj-Napoca va scoate la admitere în acest an universitar un număr de 4.840 de locuri bugetate și peste 9.000 în regim cu taxă. Perioada de admitere este 14 – 31 iulie.