Unui bărbat din Pașcani i s-a făcut dosar penal după ce a fost prins cu „drogul violului”. Ce făcea bărbatul cu substanța interzisă

Publicat: 27 10. 2014, 16:38
Actualizat: 10 01. 2020, 21:38

Bărbatul a fost depistat în timp ce prelua un colet venit din China, transmite Ziaruldeiasi.ro. Pachetul conținea GHB (acid Gama HidroxiButiric), cunoscut și ca „drogul violului”.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că a cumpărat drogul pentru a se trata de depresie. Povestea nu i-a convins pe oamenii legii, care i-au întocmit dosar penal pentru introducerea în țară și deținerea de substanțe toxice interzise.

GHB este cunoscut drept  „drogul violului” deoarece a fost folosit de multe ori pentru a droga femei care urmau să fie violate. „GHB, numit popular drogul violului, este pus de obicei în băutura partenerei, unde, dizolvat în alcool, nu are nici miros, nici gust. Efectele imediate sunt similare stării de ebrietate, la care se adaugă euforia și dezinhibarea. Durata, în funcție de doză și consumator, poate ajunge până la 3-4 ore. Efectele dispar după această perioadă”, explică un medic.