Unul dintre norocoșii de la Loto și-a ridicat premiul

Publicat: 14 01. 2016, 14:12
Actualizat: 15 01. 2016, 11:49

„Crede în tine și Dumnezeu te va ajuta. Viața își rezervă surprize pe care nu le aștepți. Loto îți rezervă și ție o surpriză dacă și tu crezi în șansa pe care o ai”, a spus câștigătorul marelui premiu la extragerea din 30 decembrie 2015.

Norocosul câștigător al unuia dintre premiile în valoare de 16.161.917 lei nu a dorit să-și facă publică identitatea, Loteria precizând că acesta are în jur de 50 de ani, este un jucător fidel la Loto 6/49, „un om gospodar și un familist convins”. Acesta a mai câștigat o singură dată la loto, un premiu în valoare de 600 de lei.

Bărbatul a ales biletul norocos în Ajunul Crăciunului, de pe panoul cu bilete gata completate din agenția loto 15-013 din Găești, unde acesta nu obișnuia să joace, el depunând bilele de obicei la cealaltă agenție din oraș. La începutul anului, bărbatul a mers la agenție să-și verifice biletul și a aflat că este unul dintre cei doi mari câștigători.

Acesta a spus că, înainte să ajungă la agenția loto din Găești, a avut presentimentul că, dacă va vedea că are măcar un număr câștigător, sigur le are pe toate cele șase.

„Aveam planul făcut, de mulți ani, în cazul în care câștig”, a spus bărbatul, după ce și-a ridicat premiul. Cu banii câștigați, bărbatul vrea să își ajute copiii și să își facă o livadă, așa cum și-a dorit mereu.

Loteria Română a precizat că, după aplicarea impozitului de 25 la sută, suma care îi rămâne câștigătorului este 12.171.500,74 lei.

Două câștiguri de câte 16 milioane de lei s-au înregistrat la categoria I Loto 6/49 la tragerile speciale de Anul Nou. Biletele norocose au fost jucate la agenția 15-013 din Găești, județul Dâmbovița, în 22 decembrie și în Ajunul Crăciunului, fiind completate cu câte trei variante simple la Loto 6/49 și două variante la Noroc.

Câștigătorii premiilor Loteriei au la dispoziție 90 de zile de la data tragerii pentru a intra în posesia banilor. Pentru aceasta, ei trebuie să se prezinte la sediul central al Loteriei Române din Capitală. Câștigurile a căror valoare unitară brută este de peste 10.000 de lei se achită la sediul central.