UPDATE: Pilotul de raliuri Valentin Banciu, angajat al RAR Hunedoara, arestat pentru luare de mită

Publicat: 25 07. 2013, 22:40
Actualizat: 28 09. 2018, 04:41

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, care este și angajat al RAR Hunedoara, a fost arestat preventiv, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia, bărbatul fiind acuzat de luare de mită, conflict de interese și abuz în serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că instanța a admis propunerea procurorilor Parchetului Curții de Apel Alba Iulia și au dispus arestarea preventivă a lui Valentin Banciu, angajat al Registrului Auto Român (RAR) Hunedoara.

Muntean a spus că bărbatul este acuzat de luare de mită, conflict de interese și abuz în serviciu.

Surse din cadrul RAR Hunedoara au declarat corespondentului MEDIAFAX că Valentin Banciu a absentat de la serviciu încă de miercuri dimineață.

„Lucrează la noi de 20 de ani. Nu s-a întâmplat la noi flagrantul, la RAR. Ieri dimineață (n.r. – miercuri dimineață) nu a venit la serviciu și, când colegii l-au sunat să vadă ce se întâmplă, le-a spus că sunt cei de la Direcția Anticorupție la el acasă, că va merge la Alba Iulia și îi va ține la curent cu ce se întâmplă. De atunci are telefonul închis și nu mai știe nimeni, nimic, de el”, spun sursele citate.

Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloți de raliuri din România.

El a debutat în competiții 1994, la Brașov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-și palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.