Va pierde Putin războiul cu Ucraina? Câte rachete mai are, de fapt, armata rusă

Publicat: 06 05. 2022, 20:47
Sursă foto: Profimedia/ Caracter ilustrativ

Cunoscutul jurnalist Hristo Grozev, care este în fruntea grupului internațional de investigații Bellingcat, a afirmat că Rusia a făcut deja uz de o mare parte din rezervele sale de rachete în cele mai mult de 70 de zile ale războiului din Ucraina.

Potrivit jurnalistului, Rusia începe, de asemenea, să se confrunte cu o lipsă de personal, respectiv oameni care sunt capabili să lanseze aceste rachete.

Grozev a mai spus că țara nu are mulți militari capabili să lanseze lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei.

”Sper că Ucraina elaborează planuri nu doar în domeniul ostilităților, ci și în acest domeniu, pentru că nu sunt mulți oameni care controlează aceste rachete. Și, oriunde s-ar afla, sunt sigur că armata ucraineană cunoaște locațiile și desfășoară acolo acțiuni operaționale”, a spus jurnalistul într-un interviu, potrivit Obozrevatel.

Rusia ar fi folosit deja între 40% și 80% dintre rachetele aflate în serviciul armatei până pe 24 februarie

Jurnalistul a spus că rezervele de rachete ale Rusiei s-au redus semnificativ după mai bine de două luni de război în Ucraina. Agresorul a folosit deja între 40% și 80% dintre rachetele aflate în serviciul armatei până pe 24 februarie.

Acesta estimează că, de la începutul invaziei în Ucrainei, și numărul loviturilor cu rachete asupra orașelor și satelor a scăzut semnificativ.

Sursa citată mai transmite că până în prezent, Federația Rusă a lansat 2014 rachete în toată Ucraina. Pentru a efectua bombardamentele aeriene, avioanele inamice au zburat în spațiul aerian ucrainean de 2.682 de ori.

În plus, cel puțin 631 de rachete au fost lansate din Belarus în Ucraina. Datele au fost publicate pe 4 mai de jurnaliştii care au început să calculeze cât de mult „Belarus nu este în război” cu Ucraina.