Varujan Pambuccian: Aleșii minorităților vor o soluție de consens, o parte importantă nu crede în anticipate

Publicat: 05 11. 2015, 20:26
Actualizat: 06 11. 2015, 07:56

„Noi ne dorim să avem o soluție care se fundamentează pe pilonii democrației, pe Constituție și care să fie realizată sub auspiciile președintelui României. O soluție care să fie, dacă nu o soluție de consens, atunci măcar o soluție bine temperată, cum spunea Bach, cu clavecinul bine temperat”, a spus Pambuccian.

Deputatul a precizat că există mai multe puncte asupra cărora nu există consens în cadrul grupului, însă majoritatea membrilor nu cred în varianta alegerilor anticipate.

„Există o parte importantă a colegilor din grup care consideră că anticipatele n-ar fi o soluție, chiar dacă ele pe noi nu ne afectează. (…) Alegerile la termen sau alegerile anticipate nu ne aduc nimic în plus sau în minus”, a spus acesta.

Deputații minorităților au subliniat, în discuții, nevoia unei „soluții de consens”. „Aceasta trebuie să fie o soluție nu atât negociată politic, cât în spiritul ideilor fundamental democratice”, a mai spus Pambuccian.

Întrebat dacă ar susține un guvern tehnocrat, liderul deputaților din grupul minorităților a precizat că aceștia nu au „nimic împotriva” acestei variante, fiind una dintre cele două posibile, alături de guvernul de uniune națională.