Verdict final în cazul medicului Burnei, acuzat că a făcut experimente pe copii

Publicat: 09 10. 2017, 15:05
Actualizat: 25 03. 2019, 23:30

Tribunalul Municipiului București (TMB) a decis, în 29 septembrie, să ridice interdicția impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate. Măsura a fost contestată de procurori la Curtea de Apel.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Desființează, în parte, încheierea din 29 octombrie 2017 a Tribunalului București și pe fond, rejudecând, respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat”, a decis, luni, Curtea de Apel București.

Astfel, în urma sentinței, medicul Gheorghe Burnei nu va putea reveni în sala de operații.

Medicul Gheorghe Burnei a cerut conducerii Universității de Medicină „Carol Davila” București să îi aprobe cererea de pensionare pentru că a atins limita de vârstă, de 65 de ani, a declarat, în 30 septembrie, pentru MEDIAFAX, rectorul instituției de învățământ, Ionel Sinescu.

„Domnul profesor Brunei și-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal și perfect legal”, a spus Sinescu.

Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinți în contracte de donații, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, el și familia sa primind chiar și deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.