Viceprimarul comunei constănțene Tuzla, trimis în judecată pentru șantaj

Publicat: 09 10. 2015, 11:24

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța, în perioada 16 august – 8 septembrie, Taner Reșit și Ștefan Radu l-au constrâns pe administratorul unei societăți comerciale, prin diverse metode, să le dea suma de 48.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii menționează, printre aceste acte de constrângere, alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

Mai mult, în același context, în 8 septembrie, Ștefan Radu, în prezența viceprimarului Taner Reșit, l-ar fi agresat fizic pe administratorul respectiv, mai susțin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Viceprimarul comunei constănțene Tuzla, Taner Reșit, și complicele său, omul de afaceri Ștefan Radu, au fost reținuți, la mijlocul lunii septembrie, pentru șantaj, după ce ar fi încercat să obțină prin șantaj 48.000 de euro de la administratorul unei firme din localitate.