Victimele accidentului aviatic din Constanța, duse în localitățile natale

Publicat: 17 12. 2014, 09:45
Actualizat: 17 12. 2014, 10:43

Sicriul cu trupul neînsuflețit al asistentei medicale Camelia Gabriela Harton a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, unde a rămas în noaptea de marți spre miercuri, vegheat de zeci de persoane – rude, prieteni și colegi de la SMURD.

Miercuri, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi dus la Năvodari, localitatea natală a femeii.

Camelia Harton va fi înmormântată joi, la cimitirul central din Năvodari, iar ceremonia religioasă va fi oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Asistenta medicală Gabriela Harton avea 38 de ani și lucra la SMURD Constanța din 2008, de la înființarea serviciului. Ea era văduvă de 11 ani și avea o fetiță de 13 ani. De curând, asistenta începuse o relație cu un comandant de vas, Cristian Ciortan, pe care în ziua tragediei îl anunțase, printr-un sms dat din elicopter, că este însărcinată.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al doctoriței Laura Vizireanu a fost dus la Brăila, fiind purtat pe umeri de colegii de la SMURD Brăila și depus la Catedrala Nașterea Domnului. Pe la căpătâiul acesteia au trecut rude și colegi, dar au venit și oameni care nu au cunoscut-o, impresionați de tragedie, iar mama și băiețelul doctoriței, dar și fostul soț al acesteia au vegheat-o peste noapte.

Funeraliile vor avea loc joi.

Laura Vizireanu, care lucra la SMURD Constanța din 2008, de la înființare, avea 39 de ani și era mama unui băiețel de nouă ani. Ea fusese căsătorită cu fostul șef al Secției 3 Poliție Constanța, Mircea Vizitiu, care acum conduce Poliția Județeană Brăila.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al pilotului Petre Cătuneanu a fost dus marți noapte la Buzău, fiind depus la capela Bisericii „Sfântul Ștefan” din oraș, unde a fost purtat pe brațe de jandarmi.

Petre Cătuneanu va fi înmormântat joi la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu avea 47 de ani și era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de zece ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135. El era din Buzău, unde soția sa, Laura Cătuneanu, este profesor-educator la Liceul de Nevăzători, cei doi având o fiică studentă.

Copilotul elicopterului SMURD care luni după-amiază s-a prăbușit în lacul Siutghiol, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, a fost dus și el în localitatea natală – Mioveni. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, iar funeraliile vor avea loc joi.

Căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel avea 42 ani și era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de șapte ani, având la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135. El avea un copil de zece ani. În urmă cu trei săptămâni, primise titlul de cetățean de onoare al orașului său natal, Mioveni, la ceremonie rugând asistența să țină un moment de reculegere pentru colegii săi morți în accidentul aviatic din Sibiu.