Victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamț, identificate cu ajutorul ADN

Publicat: 16 11. 2020, 14:08

Victimele carbonizate ale incendiului care a izbucnit, sâmbătă seară, la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț  vor fi identificate cu ajutorul analizelor ADN. Autoritățile ar fi apelat la această metodă după ce cadavrele desfigurate nu au putut fi recunoscute de rude.

Legiștii nemțeni au prelevat, luni, probe ADN de la rudele unora dintre persoanele decedate în urma incendiului care a cuprins, sâmbătă seară, secția ATI.

Între timp, medicii au finalizat necropsiile a patru dintre cei decedați, iar procurorii Parchetului Genaral, veniți de la București, au continuat audierile.

În cursul zilei de duminică, ce doi procurori au stat deja de vorbă cu managerul Lucian Micu și șeful secției ATI.

Anchetatorii au făcut și primele percheziții în birourile conducerii, de unde au fost ridicate mai multe seturi de documente,

Procurorii verifică toate actele legate de modernizarea secției ATI

În plus, conform unor surse judiaciare, au fost solicitate, din partea Direcției de Sănătate Publică, o serie de documente legate de modernizarea secției ATI la care a izbucnit focul.

Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, sâmbătă seară, la Spitalului Județean Neamț, după ce la secția ATI, unde erau intubați bolnavii de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, a izbucnit un incendiu.

Anchetatorii bănuiesc că nenorocirea s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilt deocamdată dacă este vorba despre un scurtcircuit apărut la priză ca urmare a suprasolicitării instalației electrice sau a fost un scurtcircuit apărut în interiorul unui injectomat. Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.

Medicul de gardă, Cătălin Denciu, a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în foc pentru a-și salva pacienții. Doctorul Denciu a fost transferat, duminică dimineață la spitalul militar Regina Maria Astrid din Belgia, specializat în tratamentul pacienților arși, la care au fost tratați, cu cinci ani în urmă, mai multe victime ale incendiului izbucnit în clubul Colectiv.