Victor Socaciu a fost supus unui transplant renal

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 23 02. 2012, 13:32
Cântărețul Victor Socaciu a fost supus transplantului renal cu rinichii unei fetițe de zece ani după ce s-a stabilit, în urma testelor, că artistul a avut cea mai mare compatibilitate cu donatoarea, alte șapte persoane aflate pe lista de așteptare fiind respinse.

Cântărețul Victor Socaciu a fost supustransplantului renal cu rinichii unei fetițe de zece ani după ces-a stabilit, în urma testelor, că artistul a avut cea mai marecompatibilitate cu donatoarea, alte șapte persoane aflate pe listade așteptare fiind respinse.

Cântărețul Victor Socaciu a fost supus unui transplantrenal cu rinichii unei fetițe de zece ani, în noaptea demiercuri spre joi, la Institutul Clinic de Urologie și TransplantRenal din Cluj-Napoca.

Profesorul Mihai Lucan, directorul centrului medical, a declarat,vineri, că în urma intervenției, lui Socaciu i-au fost lăsațirinichii, care în timp se vor atrofia și se vor usca, fiindu-itransplantați rinichii fetiței.

Lucan a spus că pacientul „se simte foarte bine, se simteperfect”.

Artistul era de două luni pe lista de așteptare și, de douăsăptămâni, făcea dializă.

Socaciu a fost supus intervenției chirurgicale după ce s-a decis căare cea mai mare compatibilitate cu donatoarea, alte șapte persoaneaflate pe lista de așteptare fiind respinse, a declarat șefulAgenției Naționale de Transplant.

Mediafax