Videanu: Modificarea Legii serviciului de salubrizare, o eroare incredibilă

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 18 02. 2012, 11:39
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, astăzi, în timpul ședinței CGMB, că Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern în ședința de miercuri - prin care activitatea de salubritate trece la sectoare - este "o eroare incredibilă", anunțând că va sesiza Avocatul Poporului.

 

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, astăzi, în timpul ședinței CGMB, că Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern în ședința de miercuri – prin care activitatea de salubritate trece la sectoare – este "o eroare incredibilă", anunțând că va sesiza Avocatul Poporului.

Răspunzând unei interpelări formulate de un consilier municipal, privind creșterea "aberantă" a tarifelor pentru salubritate, Videanu a atacat decizia din 26 septembrie a Executivului, potrivit căreia activitatea de salubritate este preluată de primăriile de sector.

Recent, primarul general al Capitalei afirma că propunerea de modificare a Legii serviciului de salubrizare a localităților este un "act normativ cu dedicație", apreciind că va folosi toate metodele legale de care dispune pentru a împiedica apariția acestei legi.

La jumătatea lunii august, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, nu a mai prelungit contractul de salubrizare stradală de către firma REBU, fapt ce generat un scandal în cadrul cărora au fost lansate mai multe acuzații cu tentă politică.

Ministerul Internelor și Reformei Administrative a propus, la sfârșitul lunii august, modificarea Legii serviciului de salubrizare a localităților prin Ordonanță de Urgență, scopul fiind de a se unifica cadrul legal și instituțional privind organizarea și funcționarea serviciilor comunitare de utilități publice. Actul normativ respectiv a fost adoptat în ședința de miercuri a Executivului.