VIDEO Protest de amploare la Buzău după ce primarul acuză o demitere „făcută noaptea, ca hoții” de către Guvernul Orban: Cercetătorul Costel Vînătoru, demis de la conducerea Băncii Naționale de Gene a României

Publicat: 15 12. 2019, 12:32

„Invitație la miting în Piața Daciei din Buzău, duminică, 15 decembrie 2019, ora 11.00 pentru susținerea domnului Costel Vînătoru și a Băncii de Resurse Genetice Vegetale”, a scris primarul din Buzău, Constantin Toma, sâmbătă pe Facebook.

De asemenea, acesta specifică faptul că s-a creat o nedreptate prin demiterea „cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene și înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea științifică”.

Banca Națională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice a fot înființată în septembrie 2019 prin Hotărâre de Guvern. La conducerea instituției s-a aflat „cercetătorul Costel Vînătoru, șeful Laboratorului de genetică din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituție de acest fel din România, care se bucură de o mare reputație națională și internațională”.

Foto: Costel Vînătoru