VIDEO. Surpriza din prezervativele de la Cluj. Autoritățile au dat alarma

Publicat: 19 07. 2017, 18:37

Purtătorul de cuvânt al CRPC Cluj, Lucian Rus, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că prezervativele cu neconformități aveau termen de valabilitate anul 2020.

„În urma unei reclamații au fost depistate la comercializare prezervative care prezentau neconformități, în sensul că aveau multiple orificii. Neconformitatea s-a manifestat la tot lotul 0010815033, cu termen de valabilitate 2020/09. De asemenea, prin extinderea cercetărilor, s-a identificat pe lanțul de distribuție același produs care, pe ambalajul din carton avea înscris lot 20108512 cu termen de valabilitate 2020/07, iar pe ambalajul prezervativului existent în cutie era lotul 0010815033 cu termen de valabilitate 2020/06, care prezenta aceleași neconformități”, a spus Rus.

Potrivit acestuia, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor au dat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei și au dispus oprirea definitivă și distrugerea produselor neconforme.

Purtătorul de cuvânt al CRPC Cluj a afirmat că, în cadrul controlului, au mai fost descoperite cinci cutii care aveau pe ambalajul exterior înscris lotul 20108492, cu termen de valabilitate 2020/04, în timp ce pe ambalajul prezervativului era inscripționat lot 2020-04 și termen de valabilitate 2015/08, acestea fiind, practic, expirate.

„Spre surprinderea și nefericirea unora, am costatat că ceea ce a reclamat consumatorul se adeverește, respectiv produsul reclamat cu lotul respectiv, în urma verificării lotului respectiv cu apă, s-a constatat că produsele sunt neconforme și prezintă orificii”, a declarat Lucian Rus, conform ziardecluj.ro.

Inspectorii OPC au făcut și un test în fața jurnaliștilor, umplând unul dintre prezervativele verificate cu apă, lucru care a evidențiat mai multe găuri.

„În urma unei reclamații pe care am înregistrat-o la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, reclamația avea ca obiect un prezervativ care prezenta orificii, deci era spart, prin urmare echipa desemnată de către comisarul șef să cerceteze reclamația a mers la întreprinzător și mergând pe lanțul de distribuție din Cluj, respectiv firma de distribuție și cel care a pus pe piață acest produs. Practic, au fost verificați până la ora actuală trei operatori economici”, a mai explicat oficialul.