VIDEO | Un pescar a fost salvat după ce a plutit pe ocean 11 zile într-un frigider. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale, bărbatul a fost arestat

Publicat: 02 09. 2022, 20:01
Actualizat: 02 09. 2022, 20:04

This browser does not support the video element.

Un pescar a supraviețuit în mod miraculos, după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile, în lipsa hranei și a apei. Bărbatul se afla la pescuit pe mare, când barca a început să se scufunde. Imediat a urcat în frigiderul aflat în barcă, iar așa a rezistat zile întregi în largul oceanului.

Romualdo Macedo Rodrigues, în vârstă de 44 de ani, a părăsit Oiapoque la sfârșitul lunii iulie pentru a merge la pescuit.

Barca lui a început să se scufunde în timpul călătoriei sale și a rămas în viață, urcând în frigider.

El a fost salvat după un calvar de 11 zile de o barcă de pescuit din Surinameză. În momentul în care a fost găsit, bărbatul era la 280 de mile distanță de la locul unde a fost identificată barca scufundată.

Bărbatul a intrat în panică și a urcat în frigider

Potrivit presei, Romualdo nu știa să înoate, iar când barca a început să se scufunde, acesta a fost cuprins de panică și s-a băgat în frigiderul pe care îl avea la bord.

Atât timp cât a plutit, a slăbit cu 10 kilograme, pentru că nu a avut nici ce mânca, nici ce bea.

Ceea ce m-a chinuit cel mai mult a fost setea. Credeam că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt o mulțime în larg”, a povestit bărbatul, potrivit DailyMail.com.

După 11 zile, a fost găsit de echipajul altei bărci. Aceștia l-au scos din mare în largul coastei Surinamului, învecinată cu cu Guyana Franceză. Bărbatul a mărturisit că a fost „cea mai importantă zi” din viața lui și că atunci „s-a născut din nou”, scrie DailyMail.

„Am auzit un zgomot și mi-am dat seamă că era o barcă. Dar echipajul nu credea că e cineva acolo. Apoi s-au apropiat încet, iar eu mi-am ridicat brațele și am cerut ajutor”, a mai spus bărbatul.

După ce medicii i-au acordat îngrijirile medicale, pescarul a fost arestat de polițiști pentru că nu avea acte. Romualdo a fost fost salvat la aproximativ 450 de kilometri distanță de locul în care s-a scufundat barca lui.

„Acest frigider a fost pentru mine Dumnezeu, un miracol”, a mai spus el pentru presa locală.

„Era foarte slăbit, dar cu o dispoziție neașteptat de bună. Rănile pe care le avea pe corp, în general arsuri solare, sunt deja ameliorate. Când a fost găsit avea probleme de vedere din cauza căldurii excesive, a sării și a luminii, dar era calm”, a precizat Luis Carlos Porto, ofișer de poliție, la câteva zile după salvarea pescarului.