VIDEO.Polițiștii români patrulează în Nisipurile de aur și în Albena. Cum îi ajută pe turiști

Publicat: 22 07. 2013, 16:40
Actualizat: 21 03. 2019, 21:39

Patru polițiști români vor patrula până pe data de 10 august pe litoralul bulgar. Ei îi vor consilia și îi vor ajuta pe turiștii din România care ajung în stațiunile Nisipurile de aur și Albena aflate pe malul Mării Negre, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

„Și în această vară, polițiștii români desfășoară activități comune cu polițiștii bulgari în cadrul unor patrule de ordine și siguranță publică, pe raza stațiunilor turistice Nisipurile de aur și Albena din Bulgaria. Pe durata misiunii, polițiștii români acționează în uniformă și execută activități de patrulare împreună cu poliștii bulgari, în patrule mixte”, se explică în același comunicat.

Cei patru polițiști, din Teleorman, Giurgiu și Dolj, îi înlocuiesc pe colegii lor care au avut aceeași misiune, în perioada 1 iulie – 20 iulie. Aceștia din urmă au consiliat 593 de turiști din țara noastră, în legătură cu prevederile legislative din Bulgaria, dar și 43 de persoane implicate în diferite evenimente.

Ei au participat, de asemenea, la aproape 100 de intervenții, au aplanat diferite conflicte și sau ocupat de probleme legate de ridicarea unor mașini parcate ilegal și de plângeri făcute în urma unor operațiuni de schimb valutar.

„Sunt foarte mulți turiști români și au nevoie de noi când își pierd documente, când sunt accidente de circulație”, a declarat agentul principal Anghel Florea detașat în Albena.

Sursă: Știrile ProTV

Alți patru polițiști vor ajunge pe litoralul vecinilor bulgari în perioada 11 august – 31 august.

Acesta este al patrulea an în care se organizează astfel de misiuni. Activități de patrulare ale polițiștilor români alături de cei bulgari au loc, în general, vara și iarna, în zonele cele mai vizitate de către turiștii din țara noastră.