Viscolul a ucis o tânără însărcinată în opt luni la Tulcea

Publicat: 01 01. 2015, 15:25

A.I. se pregătea să devină mamă pentru prima oară, urmând să nască în mai puțin de două luni. Luni, femeii i s-a făcut rău și edilul din comuna Ostrov a dus-o la dispensarul comunal, informează digi24.ro.

„A fost adusă în stare gravă. Semiconștientă, în crize convulsive, hipertensivă”, a spus asistenta dispensarului comunal. „Acolo au intervenit două asistente, amândouă au făcut tot ce au putut”, a declarat, la rândul său, primarul comunei Ostrov, Nicolae Onea.

„Normal că situația drumurilor a îngreunat salvarea ei. Dacă erau desfundate, bineînțeles că se putea interveni mult mai repede. La viteza vântului care era, după 40 de minute, zăpada era la loc”, a mai precizat primarul.

După două ore de la primirea apelului de la dispensar și cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire, ambulanța a reușit să preia pacienta. Mașina a parcurs 44 de kilometri, de la Ostrov la Ciucurova, după care echipajul medical a anunțat că nu mai poate ajunge la Tulcea, iar unica soluție rămâne drumul spre Constanța.

În pofida faptului că avea în față un utilaj de deszăpezire, ambulanța s-a blocat la ieșirea din Ciucurova și s-a întors din drum. Șoferul acesteia a ales altă rută, ocolind Cerna, spre Babadag și apoi continuând pe DN 22. Omul a parcurs în total 150 km, înainte de a ajunge în localitatea Cogealac din Constanța, unde pacienta a intrat în stop cardiorespirator. Nici ea și nici bebelușul pe care îl purta în pântece nu au mai putut fi salvați. Potrivit sursei citate, familia femeii așteaptă acum certificatul medico-legal pentru a cunoaște cauza exactă a decesului. 

sursa video: digi24.ro