Vizita ministrului Sănătății la Spitalul Județean Constanța a declanșat o serie de sacțiuni și schimbări

Publicat: 12 04. 2019, 17:00

This browser does not support the video element.

Trei din angajații Spitalului Județean Constanța au fost sancționați după ce duminică noaptea ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită inopinată în spital, declarând că a fost în secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie și a găsit „dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”.

Astfel, s-a dispus încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Neurologie, avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7 aprilie, iar directorul de îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității.

„Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU Constanța”, arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanții SCJU Constanța.

De asemenea, în secția de Neurologie vor începe lucrări de igienizare.

„O procedură similară a avut loc și în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul – paturi, saltele, noptiere, mese și scaune. Facem însă precizarea că secția Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1″, mai arată sursele citate.

Ministrul Sorina Pintea a spus, după vizită, că a găsit „dezastru” și „mizerie”, în special în secția Neurologie.

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulțumit și de situația găsită în Unitatea de Primiri Urgență (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparținătorii bolnavilor.

„Există aparținători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informații despre pacienții care se aflau în tratament”, a spus Pintea.