Vladimir Găitan: Sergiu Nicolaescu rămâne pentru mine un părinte uriaș

Publicat: 03 01. 2013, 11:04
Actualizat: 29 03. 2019, 22:59
Actorul Vladimir Găitan a declarat, pentru MEDIAFAX, că a avut o prietenie de-o viață cu regizorul Sergiu Nicolaescu, precizând că îl consideră pe acesta un "părinte uriaș".

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit în această dimineață. Actorul Vladimir Găitan a declarat, pentru MEDIAFAX, că a avut o prietenie de-o viață cu regizorul Sergiu Nicolaescu, precizând că îl consideră pe acesta un „părinte uriaș”.

„Am avut o prietenie de-o viață. Confund cariera mea de actor de film cu numele Sergiu Nicolaescu. Nu îmi văd cariera fără Sergiu Nicolaescu, cu toate că am lucrat și cu alți regizori. Sergiu rămâne pentru mine ca un părinte uriaș”, a spus Vladimir Găitan.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunțat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 și recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecție impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în același timp, haina de regizor, scenarist și actor, cu o abilitate neobișnuită.