Vladimir Putin: „Orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare va fi ștearsă de pe fața Pământului”

Publicat: 09 12. 2022, 17:43
Actualizat: 09 12. 2022, 17:47
Sursă Foto - Facebook

Președintele Vladimir Putin a promis că orice țară care va îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”, scrie Sky News.

Vladimir Putin a afirmat că Rusia nu are mandat pentru a lansa un prim atac nuclear preventiv, dar că armele hipersonice avansate ale Moscovei ar asigura că Rusia ar putea răspunde în forță dacă ar fi atacată vreodată.

Putin a făcut aceste remarci în timpul unei conferințe de presă la Bișkek, în Kârgâzstan, continuând prin a spune că nu este nevoie ca Rusia să cheme trupe suplimentare pentru a lupta în Ucraina.

Președintele rus a transmis că alți 100 de mii de luptători au fost trimiși pe front

De asemenea, Putin a precizat și că există 150.000 de luptători recrutați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști în cadrul unei campanii de mobilizare în septembrie și octombrie, potrivit Skynews.com.

În timp ce el a declarat de mai multe ori că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial care a ordonat chemările, ceea ce a condus și la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

Totodată, acesta a recunoscut că au existat unele probleme în ceea ce privește procurarea de echipamente și haine pentru recruți, dar a declarat că deficiențele sunt îndreptate în prezent.

Putin a acuzat totodată Occidentul că „exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept „carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.