VREMEA. Buzău: 31 de sate din 13 comune erau încă izolate din cauza zăpezii

Publicat: 31 01. 2014, 09:54
Actualizat: 29 07. 2014, 17:00

VREMEA. Un număr de 31 de sate din 13 comune din județul Buzău erau încă izolate, vineri dimineață, din cauza zăpezii care a blocat șoselele de acces către aceste localități, iar două drumuri naționale erau încă închise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, cele 31 de sate izolate sunt din localitățile Bala Albă, Boldu, Brădeanu, Cochirleanca, Largu, Murgești, Pietroasele, Robeasca, Rușețu, Săgeata, Scutelnici, Vîlcelele și Pardoși.

Același document precizează că două drumuri naționale rămân închise în acest județ: DN 22 între localitățile Râmnicu Sărat – Băile și DN 2C între Costești – Smeeni -Ialomița, în timp ce pe restul șoselelor naționale care tranzitează județul se circulă în condiții de iarnă. Totodoată patru drumuri județene și 24 de drumuri comunale rămân impracticabile în județul Buzău.

În ultimele ore, ambulanțele au reușit să ajungă la pacienți, însă deplasarea către solicitări se face în continuare cu mare dificultate. Astfel, joi seară, familia unui bebeluș de patru luni care avea febră a solicitat salvarea la 20.30, la Smeeni, într-o localitate în care, în condiții normale, drumul de la Buzău se parcurge în cel mult 30 de minute. În condițiile actuale însă, salvarea a ajuns la pacient și l-a preluat pentru a l duce la spital în trei ore.

Departamentul Corespondenți, corespondenti@mediafax.ro