VREMEA. COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Vrancea

Publicat: 15 05. 2014, 09:12
Actualizat: 29 07. 2014, 19:19

VREMEA. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, avertizarea cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Putna și Șușița este valabilă joi, până la ora 14.00.

Depășirea cotelor de inundație cu 30-50 de centimetri s-ar putea produce ca urmare a scurgerilor importante pe versanți, torenți, pâraie și creșterilor rapide de debite, din cauza precipitațiilor cu caracter torențial înregistrate în ultimele ore și a celor prognozate pentru următoarele ore.

De asemenea, potrivit unei avertizări emise miercuri, râurile Drincea (județul Mehedinți), Desnățui superior (județul Dolj), Jiu în amonte de Răcari și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj) sunt sub avertizare cod portocaliu până vineri, la ora 18.00.

Sub cod portocaliu sunt, de miercuri, ora 18.00, până joi, la ora 22.00, și râurile Lotru, Olteț și alți afluenți ai Oltului mijlociu și inferior (județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj), râurile din bazinul superior al Argeșului (județul Argeș), din bazinul superior al Vedei (județele Olt și Argeș) și afluenții săi din județul Teleorman, râul Teleorman în amonte de S.H. Tătărăștii de Sus (județele Argeș și Teleorman), Neajlov în amonte de S.H. Vadu Lat (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), Ialomița și afluenții săi din amonte de S.H. Coșereni (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), precum și afluenții Buzăului – Slănic, Câlnău, Nișcov (județele Buzău și Prahova).

O avertizare cod galben, valabilă tot până vineri seară, a fost emisă pentru râurile din bazinele hidrografice Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj), unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior (județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu), unii afluenți ai Mureșului (județul Hunedoara), Râul Negru (județul Covasna), Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărăși), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea) și Putna (județul Vrancea).

De asemenea, începând de joi dimineață, sunt sub avertizare cod galben cursurile superioare și afluenții râurilor Suceava (județul Suceava), Moldova (județele Suceava și Neamț), Bistrița (județele Suceava și Neamț) și Trotuș (județele Bacău și Neamț).