EMOȚIONANT. Zeci de oameni au mers la Spitalul din Piatra Neamț pentru a depune flori și a aprinde lumânări în memoria pacienților decedați sâmbătă (FOTOGRAFII EXCLUSIVE)

Publicat: 15 11. 2020, 16:13
Actualizat: 06 04. 2021, 15:23

Zeci de oameni au mers în cursul zilei de duminică la porțile Spitalului din Piatra Neamț pentru a depune flori și a aprinde lumânări în memoria victimelor decedate din cauza incendiului care a avut loc sâmbătă la secția de ATI a unității medicale.

Oamenii au depus flori și au aprins lumânări în memoria pacienților care și-au pierdut viața

Cele câteva zeci de persoane care au mers duminică la porțile Spitalului din Piatra Neamț au afișat și pancarte cu diferite mesaje, precum: „CORUPȚIA UCIDE! NEPĂSAREA UCIDE! PIATRA NEAMȚ. 14.11.2020”

10 pacienți au decedat în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar 8 se află în stare gravă. De asemenea, medicul care și-a riscat viața încercând să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări a fost transferat astăzi la un spital din Bruxelles, având arsuri pe o mare parte din corp.

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la ATI COVID Piatra Neamț

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț în care 10 persoane au murit, iar alte șapte au fost rănite. În timpul slujbei de duminică suveranul pontif a transmis un mesaj pentru victime și familiile acestora și i-a rugat pe credincioși să se roage pentru ele.

La rugăciunea Îngerul Domnului de duminică, Papa Francisc a transmis un mesaj pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, dar și pentru familiile îndurerate. 10 pacienți și-au pierdut viața, iar alți șapte sunt în stare gravă, inclusiv medicul care a încercat să-i salveze pe pacienți din flăcări, transmite Mediafax.

„Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a spus Papa Francisc, potrivit Vatican News.

10 pacienți au murit în timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Neamț.