ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 în România: ce fac de ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 elevii din Tulcea. ZIUA PĂMÂNTULUI, motiv de sărbătoare și pentru Google. VIDEO

Publicat: 22 04. 2013, 19:14
Actualizat: 30 07. 2014, 02:23

ZIUA PĂMÂNTULUI, celebrată în fiecare an pe 22 aprilie, reprezintă și anul acesta un prilej pentru oameni să își reamintească importanța protejării mediului înconjurător. ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 este sărbătorită inclusiv de Google, printr-un Google Doodle interactiv.

În logo-ul de ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, Google a desenat un peisaj de primăvară, într-o regiune muntoasă, cu iarbă verde, râuri și copaci. În momentul în care utilizatorii dau click pe butonul play, așezat pe Soare în cadrul Doodle-ului de ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, peisajul se transformă: ziua devine noapte, apoi primăvara devine iarnă, iar cerul senin poate fi „schimbat” printr-un singur click în ploaie.

ZIUA PĂMÂNTULUI a fost celebrată prima dată în 1970, la propunerea senatorului american Gaylord Nelson, care a încercat să alarmeze clasa politică din SUA cu privire la schimbările climatice. ZIUA PĂMÂNTULUI s-a născut într-o perioadă în care discuțiile despre poluare deveneau tot mai dese, accidentele nucleare sau alte dezastre naturale ocupau tot mai mult din buletinele de știri, iar protejarea mediului înconjurător devenea o temă predilectă în muzica vremii.

La începutul anilor ’90, ZIUA PĂMÂNTULUI era sărbătorită de 200 de milioane de oameni din 141 de țări, iar numărul acestora este în continuă creștere. ZIUA PĂMÂNTULUI se sărbătorește și în România.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 este celebrată și de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Anul acesta, tema aleasă de ARBDD pentru ZIUA PĂMÂNTULUI este „Fața schimbărilor climatice”. De ZIUA PĂMÂNTULUI, școlile din Tulcea și din perimetrul ARBDD au pregătit diverse activități de informare și conștientizare privind poluarea mediului înconjurător. Tot de ZIUA PĂMÂNTULUI, elevii vor strânge gunoaiele de pe plaja Sulina.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 – 22 aprilie. Ce semnifică, cine sărbătorește și cum omagiază Google ZIUA PĂMÂNTULUI 2013. VIDEO