Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna ianuarie

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna ianuarie
Publicat: 31/12/2021, 11:45

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Astfel, în perioada 3 ianuarie – 31 ianuarie, temperaturile vor fi mai mare decât în mod obșinuit. Va ploua şi ninge puţin în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 3 – 10 ianuarie

La începtul anului viitor se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar şi deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 ianuarie

ANM informează că, între 10 ianuarie – 17 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunilie intracarpatice, dar local şi în cele estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17 – 24 ianuarie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 24 – 31 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor avea o tendinţă deficitară în toată ţara.

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022, în toată țara. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care include și noaptea care marchează trecerea dintre ani. Potrivit ANM, între 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor chiar mai ridicate în anumite regiuni. În intervalul care include și Revelionul, potrivit meteorologilor temperaturile ajung și până la 9 grade Celsius în unele zone, iar la munte vor fi precipitații, după care, vremea se va răci.

Cei care locuiesc sau merg să petreacă Relevelionul la munte trebuie să știe că în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase