Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022, în toată țara. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2022, în toată țara. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni
Focuri de artificii de Revelion în Piața Constituției, în urmă cu opt ani / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 27/12/2021, 10:30
Actualizat: 27/12/2021, 10:32

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care include și noaptea care marchează trecerea dintre ani. Potrivit ANM, între 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, vremea se va menține normală pentru această perioadă, cu valori termice ușor chiar mai ridicate în anumite regiuni. În intervalul care include și Revelionul, potrivit meteorologilor temperaturile ajung și până la 9 grade Celsius în unele zone, iar la munte vor fi precipitații, după care, vremea se va răci.

Meteorologii ANM au publicat prognoza defalcat pe opt regiuni regiuni. Cei care locuiesc sau merg să petreacă Relevelionul la munte trebuie să știe că în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Minimele din timpul nopții vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Cum va fi vremea în Banat

Potrivit ANM, prima zi a intervalului, luni, 27 decembrie va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada 28 decembrie -5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.

Meteorologii arată că o evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor ca crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior tendița temperaturiilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie în 1 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului(9 ianuarie) Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 2- 9 ianuarie.

Cât de cald va fi în Crișana

ANM prognozează că temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie 2021- 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2…3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 2- 9 ianuarie.

Temperaturi pozitive în Transilvania până la sfârșitul anului

Potrivit ANM, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6…7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1…2 grade.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în 8 și 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 3 -9 ianuarie

Vremea se va răci în Maramureș după 3 ianuarie

Meteorologii ANM estimează că vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3…4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 03 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1…2 grade.

În mod similar, temperaturile minime vor crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistre în medie, -4…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

Temperaturi în creștere în Moldova

Conform ANM, valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioda 27 -29 decembrie, spre 1…2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

Vremea se răcește în ianuarie în Dobrogea

ANM arată că, între 24 decembrie, – 3 ianuarie, cu variații în general ușoare de la o zi la alta, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5…6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 -9 ianuarie.

Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2…3 grade în perioada 1 -6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.

10 grade Celsius în Muntenia în primele zile ale anului viitor

Potrivit prognozei meteorologilor, vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2…4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 și 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că între 7 și 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade.

Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 -4 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 4 ianuarie.

În Oltenia, temperaturi de 8…9 grade între 31 decembrie -3 ianuarie

În 27 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor crește până spre 8…9 grade în perioada 31 decembrie -03 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 -9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4…5 grade.

Între 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 -30 decembrie, apoi va crește începând din 5 ianuarie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult