Vindecații de coronavirus, voluntari în spitale COVID-19. Programul implementat de țara cu peste 120.000 de infectări – VIDEO

Vindecații de coronavirus, voluntari în spitale COVID-19. Programul implementat de țara cu peste 120.000 de infectări - VIDEO
Sursă FOTO: captură CNN
Publicat: 06/09/2020, 09:19
Actualizat: 06/09/2020, 09:20

Un spital din Israel a recrutat persoane vindecate de COVID-19 pentru a face voluntariat în secțiile speciale de coronavirus și pentru a-i ajuta pe cei care încă se luptă cu boala.

Programul pilot este implementat în spitalul din Ierusalim Hadassah unde voluntarii îi vizitează pe pacienii aflați în stare medie și severă, care se află care ar fi trebuit să se afle în izolare. Voluntarii îi ajută pe pacienți să mănânce sau pur și simplu le țin companie, pentru a nu fi acaparați de singurătate.

Vindecații de coronavirus, voluntari în spitale COVID-19

Reprezentanții spitalului susțin că proiectul este primul de acest fel în întreaga lume. Programul se află probabil sub supraveghere strictă ținând cont de faptul că momentan nu se știe cu exactitate pentru când timp au anticorpi persoanele care s-au vindecat de COVID-19, relatează BBC.

„O persoană care stă lângă tine, vorbește cu tine, te ține de mână… cred că asta reprezintă jumătate din procesul de vindecare”, a explicat doctorul Rely Alon.

„Este șansa noastră de a oferi ceva înapoi”

„Numele meu este Shuki Rock și am 43 de ani. Eu și soția mea am fost diagnosticați și am fost bolnavi de COVID-19. Ideea de a folosi oameni care sunt acum sănătoși, dar au avut coronavirus și au anticorpi, să meargă în secții și să facă voluntariat… Eu și soția mea am auzit de program și ne-am zis că este șansa noastră de a oferi ceva înapoi”, a declarat unul dintre voluntari.

Medicii de la spitalul din Ierusalim monitoriează în timp real toți pacienții internați în secțiile speciale de coronavirus datorită unor camere de supraveghere. În momentul în care voluntarii intră în aceste secții, aceștia pot vorbi cu cadrele medicale prin intermediul unui chat video.

„Toți pacienții se simt foarte singuri”

„Îi învățăm câteva lucruri pe care trebuie să le știe, însă aspectul principal este să stea lângă pacienți, să vorbească cu el, să se roage cu el, să le dea să mănânce și nimic mai mult. Reprezintă un ajutor foarte mare pentru pacient și pentru cadrele medicale.

„Pe unul dintre pacienți l-am întrebat cum se simte, s-a uitat la mine și a plâns timp de 10 minute, se simțea frustrat pentru nu știa cum vor fi lucrurile în continuare, cum se va simți”, a mai povestit voluntar.

Voluntari, dublu protejați de echipamente și anticorpi

Toți voluntari au fost testați pentru anticorpii specifici virusului SARS-CoV-2, iar unii chiar au donat sânge pentru pacienții care au nevoie, însă în momentul în care intră în secțiile speciale COVID-19 trebuie să poarte același echipament de protecție ca asistentele deoarece momentan oamenii de știință nu știu pentru cât timp persoanele vindecate au anticorpi.

„Toți pacienții se simt foarte singuri. Nu au pe nimeni cu ei, nu au famialia, prietenii, pe nimeni, doar pe cadrele medical iar acestea sunt îmbrăcate ca extratereștrii, De aceea este foarte important pentru ei ca cineva să poată vorbi cu ei”, a declarat asistentul-șef Yevgeni Frank-Kamenetsky.

„Asta-i tot ceea ce pot să fac (n.r. voluntariat). Nu se compară nu ceea ce fac echipele de aici, asistentele, doctorii etc. Încerc să fac tot ce îmi stă în putere”, a mai mărturisit voluntarul.

În Israel au fost confirmate de la începutul pandemiei aproape 130.000 de infectări cu SARS-CoV-2, iar aproximativ 1.000 de persoane diagnosticate cu boala COVID-19 au decedat, în timp ce peste 102.000 au fost declarate vindecate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Acord între Apple și OpenAI! ChatGPT, introdus în sistemul de operare iOS
×