Cum va fi vremea de Crăciun. ANM, prognoză pentru perioada 6 – 25 decembrie

Cum va fi vremea de Crăciun. ANM, prognoză pentru perioada 6 - 25 decembrie
Sursa FOTO: pulsuliesean.ro
Publicat: 05/12/2022, 16:06

Toți românii vor să afle cum va fi vremea de Crăciun, iar ANM vine să le satisfacă această curiozitate cu prognoza pentru perioada 6 – 25 decembrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două săptămâni vremea va fi schimbătoare în toată țara.

Astfel, după o perioadă cu vreme mai caldă decât este normal în decembrie, trebuie să ne așteptăm la zile friguroase și cu precipitații.

ANM  – prognoză pentru Banat și Crișana

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea o tendință de creștere semnificativă, de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12…13 grade Celsius. Sunt valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, până înspre 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5…6 grade, iar a celor nocturne, 0 grade. Aceste temperaturi se vor menține până la sfârșitul intervalului prognozat.

Probabilitatea de precipitații va fi, în general, ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În Crișana, prima săptămână din interval vine cu valori în creștere și cu o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. Media maximelor va urca de la 8…9 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor nu va coborî sub 6 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

ANM – prognoză pentru Transilvania și Maramureș

În Transilvania, până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere, de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12…13 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4…5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie, în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade spre medii de 10…11 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2 grade.

ANM – prognoză pentru Moldova

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2 grade, până la 4…5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

ANM – prognoză pentru Dobrogea

În Dobrogea, în prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6…7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8…9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

ANM – prognoză pentru Muntenia

În Muntenia, până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4…5 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor va ajunge la  5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la 0…1 grad.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

ANM – prognoză pentru Oltenia

În Oltenia, valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5…6 grade spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la -1…0 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice