3 detalii care dau valoare unui apartament

3 detalii care dau valoare unui apartament
3 detalii care dau valoare unui apartament / Sursa foto: shutterstock.com
Publicat: 18/04/2023, 12:04

Valoarea unui apartament într-un bloc poate varia în funcție de câteva detalii care fac o diferență substanțială. Unele dintre acestea sunt evidente, altele trec deseori pe un plan secundar, deși tocmai ele sunt cele care transformă locuința în spațiul perfect care înseamnă acasă.

Unul dintre atuurile unei locuințe la bloc este perspectiva. Fereastra cu vedere este parte din decorul interior, înnobilează casa, crește valoarea și aduce un continuu spectacol gratuit. Ce poate fi mai plăcut decât să admiri răsărituri sau apusuri din living, să te bucuri de spectacolul norilor din dormitor, iar casa toată să fie inundată de lumină, indiferent de anotimp?

Apartamentele la bloc pot avea aceste beneficii, mai ales atunci când priveliștea este luată în calcul chiar din momentul în care se realizează planul pentru construcție și se acordă toată atenția proprietăților amplasate la ultimele etaje, astfel încât acesta să devină un avantaj și un element prin care locuința devine remarcabilă. Dar nu orice panoramă face dintr-un apartament un penthouse Bucuresti, ci doar acelea cu adevărat spectaculoase, puse în valoare de terase și balcoane spațioase, cu ferestre mari și foarte mari.

Intimitatea

Una dintre caracteristicile care sporesc mult valoarea unui apartament într-un condominium – unde anumite zone, cum sunt accesul, parcarea și alte facilități, rămân comune -, este intimitatea. Apartamentele plasate la etajul superior beneficiază de acest avantaj suplimentar.

Dacă vrei să îmbini confortul unui apartament la bloc cu beneficiile pe care le aduce intimitatea unei locuințe individuale, poți căuta opțiunile de penthouse de vanzare Bucuresti. Acestea îmbină în mod ideal toate necesitățile unei locuințe care să corespundă celor mai ridicate exigențe, oferind un confort ridicat.

Suprafața locuibilă

Un beneficiu care avantajează apartamentele situate la ultimul etaj este suprafața mare a acestora, dacă așa au fost planul și concepția constructorului și arhitectului. Fiind amplasate la ultimul etaj, oferă libertatea unor compartimentări mai ample, mai lejere, fără necesitatea unor structuri de rezistență.

În plus, planșeul poate fi mai înalt și poate include zone vitrate mari, ceea ce sporește senzația de spațiu și confort, generând volume care aduc un element suplimentar de eleganță. Toate acestea sporesc valoarea proprietății.

Siguranța

Dacă ar fi să realizăm un top al celor mai sigure locuințe, cele aflate la ultimul etaj, în general, și în mod special un penthouse se pot clasa pe primul loc. Acestea sunt mult mai sigure chiar și decât o casă individuală, tocmai pentru că se află la ultimul etaj al unei clădiri. Astfel, este aproape eliminat riscul ca cineva să se strecoare înăuntru, astfel de imobile având, oricum, pază suplimentară.

În ceea ce privește rezistența, aceasta este un aspect impus de normele de construcție, iar izolațiile și calitatea suprafețelor, inclusiv a celor din sticlă, este la nivel maxim.

Liniștea

Viața într-un bloc poate fi destul de trepidantă, ceea ce, inevitabil, va spori zgomotele specifice. Cei care locuiesc la ultimul etaj au și beneficiul de a avea liniște. Este posibil ca un penthouse să nu fie complet izolat fonic, dar proprietarii vor observa că este mult mai liniște decât în alte apartamente. Există două motive care generează acest plus de confort. În primul rând, fiind la ultimul etaj, sunt deasupra zgomotului urban, iar sunetele se propagă de sus în jos și mai greu de jos în sus.

Al doilea motiv este că planșeul care desparte ultimul etaj de restul construcției are o grosime mai mare, tocmai pentru că este element important al structurii de rezistență, care oferă stabilitate întregii clădiri. Împreună, acești factori fac din apartamentele situate la ultimul etaj unele dintre cele mai liniștite dintr-un oraș.

Toate aceste aspecte merită să fie luate în calcul, deoarece definesc confortul locuirii într-un penthouse și pledează pentru beneficiile reale pe care le au apartamentele situate la nivelurile superioare ale blocurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Arheologii cred că au găsit locul în care a murit Augustus, primul împărat al Imperiului...
×