Nicolae Ciucă, în vizită la noul pod de la Dâmbovicioara, judeţul Argeş: „Reuşim ca, la 137 de ani, să dăm în folosinţă un pod nou şi modern”

Publicat: 18/11/2023, 13:23
Actualizat: 19/11/2023, 00:21

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, sâmbătă, noul pod de la Dâmbovicioara, județul Argeș, care este modernizat, cu fonduri europene, dar și naționale, la 137 de ani de când a fost dat în folosință.

Nicolae Ciucă, aflat, sâmbăta, în județul Argeș la un eveniment de partid, a mers împreună cu alți lideri liberași la nivel național și local, mers pe șantierul podului de la Dâmbovicioara.

„Este un proiect pe care am vrut să îl vedem că se apropie de final. Avem o activitate la Câmpulung și am folosit această oportunitate ca fiind în zonă să ne convingem și de faptul că avem, în sfârșit, un proiect care începe și se termină la timp”, a spus Nicolae Ciucă.

„Atunci când se vrea cu adevărat, se poate”

Șeful PNL a apreciat că este foarte important de subliniat  faptul că este un proiect românesc, constructorul este român, construit cu fondurile pe investiții de la bugetul de stat cu fondurile europene.

„Este un proiect finanțat pe Programul Operațional Infrastructură Mare și, dacă nu mă înșel, are o valoare de 46 de milioane, din care 34 sunt fonduri europene. Este un mesaj cât se poate de clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate. Și din perspectiva mea, am vorbit de foarte multe ori de faptul că România a reușit, de la integrarea în Uniunea Europeană, să absoarbă aproximativ 54 de miliarde, iar în anul 2022 am reușit să atingem nivelul maxim de 11 miliarde, iar beneficiul în care putem să complementăm cele două surse de finanțare – fonduri europene și bugetul de stat – duc la realizarea unor astfel de investiții, investiții care reușesc să scurteze itinerariile, reușesc să fluidizeze traficul, reușesc să asigure o portanță mai mare astfel încât să poată să fie trecute astfel de poduri, cu o încărcătură mai mare, nemaiexistând limitările de greutate care existau pe vechiul pod, un pod care, așa cum am văzut acolo pe planșă, a fost construit în anul 1886 și reușim la 137 de ani să dăm în folosință un pod nou și modern”, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a felicitat constructorii pentru că s-au încadrat în timp și și-a exprimat speranța ca și calitatea să fie pe măsură, la finalul derulării acestei perioade de verificare și testare, astfel ca la finele lunii noiembrie, să avem circulația liberă pe acest pod.

„Este important pentru noi toți să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mult dezvoltarea economică a țării, ori știm că arterele pe care se asigură potențialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură, rutieră, feroviară, lucrări de artă, cum este cea de aici”, a transmis șeful PNL.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis, în luna octombrie, documentele pentru rambursarea de fonduri europene în valoare de 928 milioane euro, în cadrul programelor operaționale 2014-2020. De la aderarea României la blocul comunitar, fondurile UE pe care le-a accesat România sunt de aproximativ 90 ori mai mari.

Mai exact, conform celui mai recent document de sinteză, elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, repectiv Evoluţia fluxurilor financiare dintre România şi Uniunea Europeană, sumele pe care le-a primit România de la aderare, respectiv din trei Cadre Financiare Multianuale și NextGenerationEU (PNRR) au ajuns 89,39 de miliarde de euro. Totuși, dacă scădem contribuția României la UE, de 28,75 de miliarde de euro, soldul este de 60, 64 de de miliarde de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Plângea lângă fată”. Mărturii cutremurătoare făcute de martorii accidentului din Timiș, în urma căruia o...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Decizie pentru cei cu venituri SUB 2.000 DE LEI. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar...
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate de asigurători
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
30.000 de ani de istorie arată că vremurile grele fac societățile umane mai rezistente
×