Prima pagină » Diverse » Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Ceea ce mănânci are legătură cu felul în care te simți, iar ceea ce mănânci se vede chiar și pe trupul tău, în kilogramele în plus ori în paloarea tenului. Mai mult, nutrienții din alimetele pe care le alegi pot influența sănătatea. 

Mihaela Bilic a explicat care este cel mai ieftin pește – poitrivit așadar pentru toate buzunarele – care ar putea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Medicul nutriționist spune că acest pește este bogat în calciu și nu numai.  Sardinele, căci despre acest tip de pește esre vorba – sunt pline de omega-3, iar prețul este perfect pentru orice buzunar.

“Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3: scad inflamația, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sângele și susțin cerebrală. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele sa fie proaspăt, varianta congelată sau in conserva e la fel de sănătoasă”, notează Mihaela Bilic, pe Facebook.

Mihaela Bilic a mai explicat care sunt beneficiile pe care sardinele le au asupra organismului.

„Vreau să laud în mod special sardina, un peste mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelență de calciu.

Acest calciu are o bio-eficientă ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai “primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii”, a mai explicat nutriționistul.

Recomandarea video

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Indignarea unui muncitor român stabilit în Spania, după ce i s-a oferit un salariu de 1.800 euro: „Nu acceptați aceste mizerii”
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Trei zodii își rescriu destinul de la început de an. Ianuarie le schimbă viața în bine, renasc din propria cenușă
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
-17 grade Celsius în România. Pe ce dată vine "iarna secolului", potrivit meteorologilor Accuweather
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Pământul ar fi putut fi devastat de explozii spațiale „invizibile”