8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Vlad Ciurea, despre refacerea post-vaccinare: Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să nu te enervezi la primele știri…

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Vlad Ciurea, despre refacerea post-vaccinare: Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să nu te enervezi la primele știri...
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Vlad Ciurea, despre refacerea post-vaccinare: Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să nu te enervezi la primele știri... / Foto: Gândul Live
Publicat: 19/03/2021, 07:45
Actualizat: 19/03/2021, 08:05

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a spus că recuperarea după vaccinarea anti-COVID-19 este vitală, mai ales că organismul traversează o „luptă” când acest element este introdus în organism. Odihna, mesele regulate, hidratarea și mișcarea reprezintă soluțiile pentru a trece cu bine peste perioada post-vaccinare, subliniază specialistul.

„Toți din presa medicală spun «atenție după vaccin, nu sunteți același». Este adevărat. Chiar dacă nu aveți un lucru major, simțiți o stare de oboseală generală, nu vă puteți aduna, nu vă mai vine ideația perfectă, memoria.

Este bine să găsim în post-vaccinare o stare de refacere.

Haideți să ne gândim că vaccinul e vaccin, deci e o formă de element care se introduce în corpul tău și tu produci o luptă. Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să mănânci regulat, să nu te enervezi la primele știri, să ai o igienă, o odihnă…toate mijloacele de apărare și să ai grijă de corpul tău, din toate punctele de vedere…mișcare, lichide foarte multe. Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci să bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, a afirmat Vlad Ciurea, la Digi24.

Vlad Ciurea, despre experiența sa cu COVID

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins!”, a spus Ciurea.

Marele neurochirurg admite că și-a luat toate măsurile încă de la primul semnal de alarmă, dar asta nu a oprit infecția să pătrundă în organismul său. „Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală…, trăgeam de mine”, a spus Vlad Ciurea.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: “Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice!” Ce spune despre AstraZeneca

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, susține că vaccinurile anti-COVID, indiferent din ce lot fac parte, nu cauzează episoade trombotice, încercând, astfel, să-i liniștească pe cei care nu mai au încredere în serurile aprobate până acum în Uniunea Europeană.

Peste 43.000 de doze AstraZeneca ajung vineri în România. Anunțul CNCAV

CNCAV anunță că o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, de peste 43.000 de doze, va ajunge în țară vineri.

Raluca Turcan, despre veniturile din sistemul bugetar: Sunt și salarii de 50.000 de lei în mână

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că a descoperit faptul că există angajați bugetari cu venituri lunare nete de 50.000 de lei.

Schema de tratament cu care Flavia Groșan a vindecat 1.000 de pacienți cu COVID. “Claritromicina este vedeta, iar regele și regina sunt…”

Flavia Groșan, medicul pneumolog din Oradea care a vindecat 1.000 de pacienți cu COVID cu propria metodă, a dezvăluit o parte din schema de tratament, grație căreia cei infectați au scăpat în doar zece zile de virus.

Stelian Ion, ministrul Justiției: Din punctul meu de vedere nu e închis dosarul „10 august”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, afirmă că dosarul „10 August” nu este închis, deoarece ordonanța de clasare trebuie comunicată celor peste 700 de persoane care au făcut plângeri, iar ele pot o pot contesta.

CNCAV decide vineri ce se va întâmpla cu lotul AstraZeneca ABV 2856 pus în carantină

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV) va decide vineri, 19 martie, ce va face cu lotul ABV 2856 de vaccinuri AstraZeneca, despre care s-a spus că are probleme în Italia și care a fost scos din centrele de vaccinare din România și pus în carantină.

Premierul Florin Cîțu: Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România

Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România la finalul lui 2021, a anunțat premierul Florin Cîțu, în urma întâlnirii cu Vera Jourova, vicepreședintele CE pentru Valori și Transparență.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase