Anchetă la o școală din Constanța după ce un elev de 14 ani a fost BĂTUT cu bestialitate de un coleg: „L-a bătut după o lună de amenințări”

Publicat: 10 05. 2023, 10:06
Sursa FOTO: Pexels - Caracter ilustrativ

Un elev de 14 ani din Corbu, județul Constanța, a fost bătut de un coleg de școală până l-a băgat în spital, în urma unui conflict care se întindea de mai bine de o lună de zile. Părinții elevului agresor trebuie acum să dea explicații în fața polițiștilor.

Incidentul a avut loc după orele de curs, când victima se îndrepta spre casă. Mama adolescentului a sunat la 112 când a văzut cum arată fiul său după loviturile aplicate de colegul său. Adolescentul a ajuns la spital pentru investigații și tratament. Poliția a fost sesizată și a început o anchetă în acest caz.

„A avut un conflict cu copilul ăsta care nu îl lasă în pace și după o lună de amenințări că îl bate, îl bate și l-a bătut. Am chemat ambulanța, i s-au făcut investigații, radiografii. S-a sesizat și poliția mi s-a spus să fac mai departe un certificat medicolegal”, spune mama elevului bătut.

Directorul școlii a anunțat că instituția a demarat acțiuni de prevenție și stăpânire a violenței la nivelul ciclului primar și gimnazial, chiar dacă incidentul nu s-a produs în curtea școlii, iar măsurile care trebuie luate nu sunt responsabilitatea instituției de învățământ.

Potrivit psihologilor școlari, violența dintre elevi este în creștere, din cauza anturajului nepotrivit și a permisivității părinților.

Atacatorul este un alt elev de la aceeași școală care, potrivit Știrileprotv, are o situație dificilă în familie, tatăl fiind plecat din țară, iar băiatul stând mai mult cu bunicii. Poliția va chema la audieri și părinții elevului care a comis agresiunea pentru a da explicații cu privire la comportamentul violent al fiului lor.

Într-un astfel de caz, este important ca autoritățile școlare și părinții să colaboreze pentru a preveni astfel de incidente și a proteja elevii de violență și agresiune. Este, de asemenea, esențial ca elevii să fie învățați să își gestioneze emoțiile și să nu recurgă la agresiune fizică atunci când se confruntă cu o situație limită sau pentru a-și rezolva problemele.