Cât câștigă un poștaș în 2024. Suma e ireală!

Publicat: 23 02. 2024, 07:35
Actualizat: 23 02. 2024, 07:43
Poșta Română, interesată de piața RCA / Sursa FOTO: Facebook

Salariul poștașilor din România nu este deloc unul de invidiat. Dacă în anul 2021, în Poşta Română, venitul mediu era de 3.350 lei brut, în luna ianuarie a anului 2024 venitul mediu brut este de aproximativ 5.000 lei.

Chiar și așa, salariul nu este unul foarte mare, în contextul în care prețurile din țara noastră au explodat în ultima perioadă.

”Venitul mediu brut în Poşta Română era, în luna ianuarie 2024, de aproximativ 5.000 de lei, iar la acest moment nu există în companie salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie”, a transmis Compania Naţională ”Poşta Română”.

Comunicatul CNPR vine în urma declaraţiilor de joi ale liderilor Blocului Naţional Sindical (BNS), potrivit cărora 60% din totalitatea salariaţilor din companie sunt plătiţi cu salariul minim.

Ce spune compania

”În spaţiul public au fost făcute o serie de afirmaţii mincinoase, denigratoare şi calomnioase la adresa Companiei Naţionale ,,Poşta Română” şi managementului acesteia. Acestea au fost transmise de unii lideri sindicali iresponsabili, fiind bazate pe informaţii false, cu scopul de a genera un sentiment de panică în rândul salariaţilor Companiei şi publicului larg. Toate proiectele de investiţii derulate de către Poşta Română sunt în grafic, Planul de Management fiind respectat în integralitate. La acest moment, nu există în Poşta Română salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie.

În anul 2021, în Poşta Română, venitul mediu era de 3.350 lei brut, iar în luna ianuarie 2024 venitul mediu brut este de aproximativ 5.000 lei. Asigurăm toţi clienţii, partenerii comerciali şi instituţiile bancare partenere, de stabilitatea şi soliditatea politicilor de management aflate în curs şi, de asemenea, pe partenerii de dialog social de respectarea prevederilor Art. 99 din Legea Dialogului Social respectiv: (2) Este interzisă orice intervenţie a autorităţilor publice, sub orice formă şi modalitate, în negocierea, încheierea, executarea, modificarea şi încetarea contractelor colective de muncă”, se menţionează în comunicat.